Φωνήεν

Στίχοι Μουσική: Βαγγέλης Γιαννάκης

«Φωνήεν» ο τίτλος της  σύμπραξης του Παντελή Θαλασσινού με τον τραγουδοποιό Βαγγέλη Γιαννάκη. Ήταν το 2004, όταν κυκλοφόρησαν οι «Ιχνογραφίες», η πρώτη προσωπική δισκογραφική εργασία του τραγουδοποιού, στην οποία ο Παντελής Θαλασσινός συμμετείχε ερμηνεύοντας τη «Βόλτα» και λίγο μετά, το 2009, ξαναβρέθηκαν στο άλμπουμ «Ο Μεγαλέξανδρος και ο καταραμένος δράκος», με τραγούδια βασισμένα στην ομώνυμη θεατρική παράσταση του Δήμου Αβδελιώδη. Μία καλλιτεχνική συγγένεια, που βρήκε τη συνέχειά της στο «Φωνήεν», με τον Παντελή Θαλασσινό να αναλαμβάνει εκτός από το ρόλο του βασικού ερμηνευτή και αυτόν του παραγωγού.
Έντεκα τραγούδια κι ένα ορχηστρικό, όλα σε στίχους και μουσική του Βαγγέλη Γιαννάκη, συνθέτουν το «Φωνήεν», έναν κύκλο τραγουδιών με τον ιδιαίτερο, ποιητικό στίχο και τις μελωδίες του τραγουδοποιού, που προσεγγίζει ιδανικά με την αλήθεια της φωνής του ο Παντελής Θαλασσινός, ο οποίος ερμηνεύει έξι από αυτά. Ο Μάριος Παπούλιας σε δύο τραγούδια και η Κατερίνα Χαρμάνη σε άλλα δύο, σταθεροί συνεργάτες του Βαγγέλη Γιαννάκη τα τελευταία χρόνια, δικαιώνουν την επιλογή του και μαζί, ερμηνεύουν και το μοναδικό ντουέτο του άλμπουμ «Τα λόγια». Στο «Φωνήεν» συμμετέχει παίζοντας, μία πλειάδα εξαιρετικών μουσικών, ενώ η φροντισμένη ενορχήστρωση ανήκει στο Γιάννη Βιλλιώτη.

«..Να μοιράζεσαι και να ξοδεύεις, τραγουδάκια, παρέες, δυο φιλιά. Ν' αγρυπνάς και τη σιωπή ν' αντέχεις, στα καλώδια ζει η μοναξιά...» γράφει ο Βαγγέλης Γιαννάκης στο «Μονόλογο» και από αυτή τη μοιρασιά και το ξόδεμα προέκυψε το υλικό του «Φωνήεντος», υλικό που δεν «φωνάζει» αλλά έχει καθαρή φωνή εντός.
Τα τραγούδιαː
1)Καλωσόρισμα (ορχηστρικό)
2) Παραμύθι (Π. Θαλασσινός)
3)Τα λόγια (Κ. Χαρμάνη-Μ. Παπούλιας)
4)Μονόλογος (Π. Θαλασσινός)
5)Πρόσωπα (Μ. Παπούλιας)
6)Αρχή (Π. Θαλασσινός)
7)Καλημέρα (Κ. Χαρμάνη)
8) Παναγιά η Σικελιά (Π. Θαλασσινός)
9)Του έρωτα (Κ. Χαρμάνη)
10)Του καλού καιρού (Π. Θαλασσινός)
11)Τριώροφο (Μ. Παπούλιας)
12) Εις το επανιδείν (Π. Θαλασσινός)

8,00 €